Hårborttagning

Glamour laser erbjuder effektiv hårborttagning i Göteborg med senaste tekniken .Boka konstnadsfri konsultation idag, vår klinik finner du på Trollhasselgatan 26.
Hårborttagning med laser är särskilt effektivt mot mörkare typer av hår, och eliminerar oönskad och generande hårväxt permanent.

Behandlingsresultat:

Resultatet av behandling varierar från person till person, full effekt ser man först efter 6-12 månader.

På Glamour laser brukar vi räkna med 7-9behandlingar för att uppnå optimal effekt. Anledningen till detta är att lasern bara kommer åt de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna. Hårborttagningen kan ta allt mellan några minuter till timmar beroende på vilka kroppsområden som behandlas.

De flesta patienter upplever laserpulserna som smärtfria, varma stick. Det inbyggda kylsystemet lindrar behandlingen. Det bör passera 4-5 veckor mellan behandlingarna eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. En del patienter kan uppleva att det efter några behandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att kvarvarande vilande hårsäckarna “aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling.

 1. Hur många behandlingar krävs?

  Hur många behandlingar av hårborttagning som krävs är olika, i de flesta fall behövs 7-9 behandlingar för att uppnå optimal effekt med hårborttagning. Detta kan dock variera mellan olika patienter, och vissa kan behöva fler behandlingar och vissa färre. Anledningen är att man bara kommer åt de aktiva hårsäckarna – vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av laserpulserna under hårborttagningen.

 2. Hur ofta bör man göra laserhårborttagning?

  Det bör passera 4-8 veckor mellan behandlingarna, eftersom man måste vänta tills de vilande hårsäckarna blir aktiva igen. Intervallet styrs av vilket område som behandlas.

  En del patienter kan uppleva att det efter några hårborttagningsbehandlingar ser ut som om de plötsligt fått mer hår. Förklaringen är att de kvarvarande vilande hårsäckarna ”aktiveras” av lasern snabbare än de skulle ha gjort utan behandling. Detta innebär bara att man enklare får bort dessa ”nyaktiverade” hårsäckar vid efterföljande behandling.

 3. Vad ska man tänka på inför en laserbehandling?

  Man bör avstå från att sola minst 1 vecka före och efter behandlingen, eftersom solbränd hud reducerar effekten av behandlingen, och ökar risken för pigmentförändringar. Pigmentförändringar efter hårborttagningen ses dock hos endast ca. 1 procent av patienterna, förutsatt att man förberett sig på ett korrekt sätt före behandlingen.
  Håret ska rakas eller klippas samma dag som hårborttagningsbehandlingen.
  Man ska inte använda brun-utan-sol (BUS) 1-2 veckor före laserbehandlingen. Se till att peela huden ordentligt för att få bort eventuella rester av BUS innan behandlingen.
  Man ska heller inte vaxa, plocka eller bleka håren tidigare än 6 veckor innan behandling eftersom lasern endast verkar på hårsäckar som innehåller hår.

 4. Vad ska man tänka på efter laserbehandlingen?

  Efter hårborttagning med laser får man normalt en viss hudrodnad och en liten svullnad.
  För att minimera risken för pigmentförändringar i huden är det viktigt att skydda behandlade kroppsdelar från solexponering. Detta gäller framförallt de första 1-2 veckorna efter behandlingen.
  Man ska även undvika träning, bastu och bad under 24 timmar.
  Man ska även undvika att använda brun-utan-sol (BUS) tidigare än 1 vecka efter behandlingen.

GLAMOUR LASER

HÅRBORTTAGNING ARMHÅLOR

Att ta bort hår i armhålor är en av de mest populära delarna på kroppen när det kommer till just hårborttagning. Håret i armhålan växer fort och att raka sig varje dag i duschen tycker de flesta är både jobbigt, tidskrävande och dyrt i längden. I armhålan har vi grova och oftast mörka hår vilket gör laserbehandlingen till en perfekt metod att få bort håret permanent. Det är en snabb behandling och det krävs få behandlingstillfällen för att uppnå ett bra resultat.
Normalt utförs behandlingarna med 4 veckors mellanrum. Det är viktigt att tänka på att raka sig före behandlingen men inte vaxa, håret ska vara kvar i hårsäcken för att uppnå ett bra resultat.

SPECIALERBJUDANDE

 

HÅRBORTTAGNING ARMHÅLOR

199KR